Leonard Cohen Tribute Band

Al ver vóór de start met het eerste optreden op 20 september 2014 had de initiatiefnemer van de band de stille wens enkele van zijn geliefde nummers van Leonard Cohen op het podium uit te voeren. In het najaar van 2014 is deze wens van pianist Rinus van den Boomen, die ons helaas eind 2023 heeft moeten verlaten,  tot werkelijkheid uitgegroeid. 

Het muzikantencollectief maakte een lokale start en de regionale belangstelling bleek groter dan verwacht. Gaandeweg 2016 groeide de eerste show “In my secret life” uit tot een theateract waar landelijk grote interesse voor bleek te zijn.

En daar bleef het niet bij. In 2018 werden drie opeenvolgende avonden verzorgd in “The Buttonfactory” in Dublin Ierland. Daaruit vloeide het jaar daarop een toer voort waarbij meerdere Ierse steden werden aangedaan. In Nederland bezochten we theaters met onze tweede show "I can't forget".  In het aanstaande theaterseizoen van 2024 bezoeken we de Nederlandse theaters weer met een nieuw programma "Come Healing" omdat we blijven geloven in de helende kracht van muziek!

 Pure, oprechte liefde voor Cohens bijzondere muziek is de sterkste verbindende factor bij alle bandleden. Dit is voelbaar tijdens de shows en maakt de optredens van dit collectief tot een bloeiende, intieme en soms ontroerende happening.

De band bestaat uit:

Lizet van Beek: zang, percussie
Annemiek van Eeten: zang, percussie
Marulka Gijsen: viool
Harrie van Hoof: zang, gitaar.
Pieter van der Klei: sax
Laetitia van Krieken : toetsen, accordeon, zang
Howard Maas: elektrische gitaar
Toon Verberne: drums
Frans Verouden: basgitaar, zang

©2017 Leonard Cohen Tribute Band

Delen